Objednejte si školení

Ministryně Dostálová představila upravenou verzi nového stavebního zákona

5.3.2020

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová prezentovala na půdě mediálního domu Economia poslední verzi návrhu nového stavebního zákona, ve kterém se zohlednilo přibližně pět tisíc připomínek k předchozí verzi.

Kritika, která se snesla na první nového stavebního zákona snesla se přetavila do podoby podstatné změny koncepce návrhu, na níž se Ministerstvo pro místní rozvoj a premiér Andrej Babiš dohodli se Svazem měst a obcí ČR. V návaznosti na  tento krok od přípravy zákona odstoupila Hospodářská komora ČR.  Více o této výsledné koncepci a zásadních komplikacích, i nímž tyto ústupky krtitikům mohou vést jsme psali již dříve v poměrně obsáhlém komentáři zde: https://bit.ly/2vNfwcz).

Současně s prezentací návrhu proběhla diskuse v rámci platformy Urban Leaders Club diskuse, které se za Frank Bold zúčastnili Pavel Černý a Martin Fadrný.

Máme největší tým na stavební právo v ČR. Jsme Vaši partneři pro správná rozhodnutí

Obraťte se na nás

Novinky na Váš e-mail

Zaregistrujte se a pošleme vám přehled hlavních změn, které přináší stavební zákon. Maximálně jednou měsíčně vám budeme posílat další novinky.

Registrovat se

Objednejte si školení

Naši experti se přímo podíleli na přípravě návrhu nového stavebního zákona i na připomínkování jeho novelizace. Nechte se provést změnami od právníků Frank Bold.

Objednat školení