Objednejte si školení

Kraje a města se obávají nezvládnutí digitalizace. Pro Hospodářské noviny k tématu hovořil Pavel Černý

14.11.2023

Advokát a partner ve Frank Bold Advokáti Pavel Černý, který se podílel na původní verzi Nového stavebního zákona, se pro Hospodářské noviny vyjádřil k obavám, které mají někteří hejtmani a starostové z procesu digitalizace stavebního řízení. 

Podle něj hrozí, že celý proces ještě zbrzdí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Ten kvůli nezákonným podmínkám zrušil původní veřejnou soutěž na dodavatele digitalizace, kterou vyhrála společnost InQool. Ministerstvo proti tomu podalo rozklad, na jehož výsledek se nyní čeká. Projekt Datarun zároveň upozornil na to, že ministerstvo vypsalo novou veřejnou zakázku, v jejímž rámci zadalo projekt stejné firmě, která vyhrála původní tendr. „Je otázka, jestli je takový postup právně průchodný. Myslím, že je to velmi sporné,“ domnívá se Černý.

Více čtěte v článku na Hospodářských novinách.

Máme největší tým na stavební právo v ČR. Jsme Vaši partneři pro správná rozhodnutí

Obraťte se na nás

Novinky na Váš e-mail

Zaregistrujte se a pošleme vám přehled hlavních změn, které přináší stavební zákon. Maximálně jednou měsíčně vám budeme posílat další novinky.

Registrovat se

Objednejte si školení

Naši experti se přímo podíleli na přípravě návrhu nového stavebního zákona i na připomínkování jeho novelizace. Nechte se provést změnami od právníků Frank Bold.

Objednat školení