Objednejte si školení

Advokát Pavel Černý v rozhovoru pro Deník.cz přibližuje nový stavební zákon

29.4.2021
Aktuální zdlouhavé procesy při získávání stavebního povolení má za cíl zlepšit nový stavení zákon, který se blíží do třetího čtení v Poslanecké sněmovně.Této situaci i návrhu zákona se v rozhovoru pro Deník.cz věnoval advokát a odborník na stavební právo ve Frank Bold Advokáti Pavel Černý.

Kromě délky získávání stavebního povolení je problémem, kterému může nový stavební zákon zabránit, také tzv. systémová podjatost. “Podle současné úpravy jsou to zaměstnanci obcí a krajů. Zákonitě je v této situaci úředník v trvalém riziku střetu zájmů, protože se dá předpokládat, že bude k zájmům obce či kraje přihlížet. Jde o zdroj neformálního, ale často velice účinného vlivu obecních a krajských politiků na rozhodování stavebních úřadů. Tuto tzv. systémovou podjatost by měl nový stavební zákon zrušit,” říká Pavel Černý.

Celý rozhovor čtěte zde.

Máme největší tým na stavební právo v ČR. Jsme Vaši partneři pro správná rozhodnutí

Obraťte se na nás

Novinky na Váš e-mail

Zaregistrujte se a pošleme vám přehled hlavních změn, které přináší stavební zákon. Maximálně jednou měsíčně vám budeme posílat další novinky.

Registrovat se

Objednejte si školení

Naši experti se přímo podíleli na přípravě návrhu nového stavebního zákona i na připomínkování jeho novelizace. Nechte se provést změnami od právníků Frank Bold.

Objednat školení