Objednejte si školení

5 otázek k odkladu nového stavebního zákona, které by měla vláda zodpovědět

25.3.2022

Nový stavební zákon (NSZ) se na konci března opět dostal na program schůze Poslanecké sněmovny. Konkrétně se poslanci chystají projednávat “odkladovou” novelu NSZ. Jejím cílem je, aby k 1. červenci 2023 nabyl zákon účinnosti pouze ve vztahu k tzv. vyhrazeným stavbám, tedy dálnicím, železnicím a dalším významným stavbám dopravní a technické infrastruktury. V mezidobí pak má ministerstvo pro místní rozvoj připravit “věcnou” novelu NSZ.

“Odkladová” novela je však podle našeho názoru sepsána způsobem, který může v praxi vyvolat zmatky a nejasnosti. Zjednodušeně řečeno: Hrozí, že si lidé nebudou jistí, na jaké úřady se vlastně při povolování staveb mají obracet, a úřady nebudou mít jistotu, o čem mohou rozhodovat.

Podrobněji je problematika vysvětlena v analýze advokáta Pavla Černého.

Čtěte 5 otázek pro vládu k odkladu stavebního zákona >>

Máme největší tým na stavební právo v ČR. Jsme Vaši partneři pro správná rozhodnutí

Obraťte se na nás

Novinky na Váš e-mail

Zaregistrujte se a pošleme vám přehled hlavních změn, které přináší stavební zákon. Maximálně jednou měsíčně vám budeme posílat další novinky.

Registrovat se

Objednejte si školení

Naši experti se přímo podíleli na přípravě návrhu nového stavebního zákona i na připomínkování jeho novelizace. Nechte se provést změnami od právníků Frank Bold.

Objednat školení