Objednejte si školení

Změna: návrh stavebního zákona nebude vycházet z materiálu ministerstva pro místní rozvoj

8.3.2021

Na začátku března se změnil vývoj situace ohledně nového stavebního zákona. Poslanci rozhodli, že základem pro další projednávání jeho návrhu už nebude původní materiál ministerstva pro místní rozvoj. Místo něj se podle ČTK stane podkladem komplexní pozměňovací návrh sněmovního hospodářského výboru, který počítá s převodem všech stavebních úřadů pod stát. K tomuto návrhu budou moci poslanci nyní směřovat své pozměňovací návrhy.

Řada opozičních poslanců ale verzi NSZ pocházející z hospodářského výboru kritizuje a odmítá. Skupina poslanců v čele s Martinem Kupkou (ODS) proto připravila alternativní komplexní pozměňovací návrh, který část úřadů pod obcemi zachovává. Ve sněmovním systému se už objevily dvě desítky pozměňovacích návrhů. Poslanci proto přerušili projednávání stavebního zákona do konce března, aby měli čas na přípravu svých úprav.

zdroj: ČTK

Máme největší tým na stavební právo v ČR. Jsme Vaši partneři pro správná rozhodnutí

Obraťte se na nás

Novinky na Váš e-mail

Zaregistrujte se a pošleme vám přehled hlavních změn, které přináší stavební zákon. Maximálně jednou měsíčně vám budeme posílat další novinky.

Registrovat se

Objednejte si školení

Naši experti se přímo podíleli na přípravě návrhu nového stavebního zákona i na připomínkování jeho novelizace. Nechte se provést změnami od právníků Frank Bold.

Objednat školení